Basisfilosofie

Geïnspireerd door de medicinale werking van kamelenmelk wil Milk Essence bijdragen aan de gezondheid van mensen in het algemeen en in het bijzonder van mensen met diverse auto-immuun aandoeningen en dermatologische ziekten, dit door het aanbieden van pure kamelenmelk en natuurzuivere lichaamsverzorgingsproducten waarin kamelenmelk is verwerkt.

Geschiedenis

Kamelen worden gehouden in meer dan 100 landen. Van Mongolië tot Marokko zijn er eeuwenoude overleveringen waarin de heilzame eigenschappen van kamelenmelk en de producten ervan worden gedeeld en overgedragen van generatie op generatie. Niet alleen is het drinken van deze melk gezond, ook wordt de melk gebruikt voor het oplossen van huidproblemen.

Bedoeïenen behandelden aangetaste huid met pure kamelenmelk door lappen gedrenkt in melk op de huid te leggen. De huid genas en er kwam verlichting. Nadat de huid was behandeld met melk moest deze ingewreven worden met etherische oliën om de huid weer te hydrateren. Het idee is dus al eeuwenoud. Maar deze tijdrovende behandelwijze past niet meer in onze moderne maatschappij. Een aantal jaren geleden ontstond daarom de gedachte om het basisconcept van ‘een crème gebaseerd op kamelenmelk in combinatie met essentiële oliën’ te creëren. De eerste crème op basis van 30% pure kamelenmelk werd in 2008 ontwikkeld en door mensen met huidaandoeningen getest.

De resultaten waren uitzonderlijk. Al binnen enkele dagen trad verbetering op. De Desert Healer crème was geboren! Hierna is de crème verder ontwikkeld. Omdat we ook een algemene verzorgingcrème wilden maken die voor iedereen geschikt is, ook voor mensen zonder huidproblemen, werd Desert Care ontwikkeld. Op dit moment zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een after shave balm en diverse shampoos.

Melkerij, Kamelenmelk is goed voor elk

In Berlicum bevindt zich de enige kamelenmelkerij van Europa. Het bedrijf is 7 dagen in de week geopend voor excursies, groepssafari’s en kinderfeestjes. Ook u bent welkom. Kijk op de site voor het adres en openingstijden. Momenteel geeft de melkerij onderdak aan ruim 90 kamelen. Een deel van de dieren worden dagelijks gemolken. Milk Essence gebruikt deze melk als basis voor haar crèmes.