Onderzoeken

Op deze pagina zijn verwijzingen te vinden naar onderzoeken van kamelenmelk.

De Verenigde Naties over kamelenmelk.

Op basis van uitspraken van de Food and Agriculture Organization (FAO) van ​vindt er in de wereld steeds meer onderzoek plaats naar de werkzaamheid van kamelenmelk. Uit onderzoek van het NIZO is gebleken dat kamelenmelk ontstekingsremmende bestanddelen bevat zoals lactoferrineimmunoglobulinenlysozymen, lactoperoxydase en vitamine C. (NIZO-rapport E-2008/113) De melk moet niet beschouwd worden als medicijn. Maar het lijkt erop dat kamelenmelk goed is voor mensen met diabetes mellitus (type 1 en type 2), koemelkallergie en darmaandoeningen. Naast de onderzoeken vindt u op deze pagina verwijzingen naar verhalen en wetenswaardigheden betreffende kamelenmelk en producten waarin kamelenmelk is verwerkt.

Camel Milk and Autoimmune Diseases: Historical Medicine

Camels’ immune system is stronger than that of humans’ and the small immunoglobulins pass from the camel milk into the…

Composition, constituents and properties of Dutch camel milk

Camel milk contained less protein, fat and lactose than bovine milk, which is in agreement with literature data. Spray-drying of…

Human Milk is free of β-lactoglobulin, similar to camel milk

The diagnosis of milk allergy differs widely due to the multiplicity and degrees of symptoms, and can be achieved by…

Traditional Medicinal Value Of Camel

Consumers appreciate camel milk for its medicinal properties. It is reputed to be an anti-infectious, anti-cancerous and anti diabetic. More…