We zijn toch in Nederland ? Waarom moeten we nu weer kamelenmelk gaan drinken ? Ik hoor het vele vragen. Toch is er iets bijzonders met kamelenmelk. Zo bijzonder dat er wereldwijd al vele onderzoeken naar zijn gedaan. De uitkomsten waren ook weer zo bijzonder dat er bijna altijd werd besloten nog meer onderzoek te doen.

In ons eigen Wageningen; de landbouwuniversiteit en een aantal ziekenhuizen in de buurt bij de stad. Daar is gevestigd een onderzoekscentrum. Dat onderzoekscentrum doet zijn werk zo professioneel dat studenten uit heel de wereld maar met name uit landen waar de kameel leeft hier willen studeren. Ik heb al met meerdere arabieren gesproken die de kou trotseren om met zoveel mogelijk kennis huiswaarts te keren.

In het kort over kamelenmelk.

Er zit geen betalactoglobine in. Daar zijn steeds meer mensen allergisch voor. Kamelenmelk is dus een prima vervanging voor kinderen met koemelk-eiwit-allergie. Maar er is nog meer aan de hand; er zit geen casseiene in. Casseiene is de stof die maakt dat koe-paarden-geiten-melk stremt. Heel prettig als je kaas wilt maken maar steeds meer mensen kunnen niet tegen casseiene. Bovendien zit zeker 80 % van de goede stoffen in koe-paarden-geiten-melk gevangen in deze casseiene en wordt dus niet in ons lichaam opgenomen.

Kamelenmelk is de enige melk die geen casseiene bevat en dus ook geheel kan worden opgenomen door het menselijk lichaam. Onder andere daardoor en door de unieke structuur en eigenschappen van de eiwitten in de melk zijn er sprekende voordelen te behalen. Suikerziekte; mensen die kamelenmelk drinken gaan bewezen zeker 30% in hun insuline gebruik terug.

Maar belangrijker nog is dat de bloedspiegel door het drinken van kamelenmelk stabieler wordt. Dan zijn er nog vele auto-immuun zieketen die door het drinken van kamelenmelk verbeterd kunnen worden. Bijvoorbeeld de ziekte van Chron, maar wat dacht u van psoriasis, door het drinken ervan en het behandelen van de huid met kamelenmelk in een creme verwerkt zijn er al klinkende resultaten bereikt. De creme moet dan naast kamelenmelk wel uit bijzonder reine en goede niet minerale (aardolie) stoffen zijn opgebouwd.

Een Kamelenmelkerij

Voor de productie hebben we een kamelenmelkerij nodig, Milk Essence werkt nauw samen met een boerderij in. (Noord-Brabant).

Er valt nog veel meer te vertellen en veelal roept dat steeds meer vragen op. Vele vragen kan ik zelf ook nog niet met zekerheid beantwoorden maar leest u rustig verder op de Milk Essence website en stel uw vraag zonder schroom.